Mutfak Tazeleri Forumu

Yemek Tarifleri => Çorbalar => Topic started by: admin on February 04, 2017, 02:56:59 PM

Title: Erzincan Çorbası
Post by: admin on February 04, 2017, 02:56:59 PM
Erzincan Çorbası

    Malzemeler :
    150 gr taze fasulye
    150 gr kıyma
    50 gr erişte
    sarmısak
    maydanoz
    dereotu
    nane

    Hazırlanışı :


    Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırıp minik köfteler yapın. Köfteleri bir tencerede kaynattığınız salçalı suya atın. Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun. Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun. Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandıdığınız yoğurdu ilâve edin. Bir çorba kaşığı tereyağı eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün.